Картопля органічна

Тра.27.2012

Картопля (лат. Solanum tuberosum) — поширена сільськогосподарська культура родини пасльонових, яку в народі називають «другим хлібом», одна з найважливіших продовольчих, технічних і кормових культур. В побуті картоплею називають не вид, а лише бульбоплід картоплі.

Приблизно 20-25% ваги картоплі становлять вуглеводи (крохмаль), близько 2% – білкові речовини і 0,3% – жир. Білок бульб багатий різними амінокислотами і належить до повноцінних білків. У картоплі міститься багато калію (568 мг на 100 г сирої маси), фосфору (50 мг), значна кількість магнію кальцію і заліза. У бульбах знайдені вітаміни С, В, В2, В6, РР, В, Д, К, Е, фолієва кислота, каротин та органічні кислоти: яблучна, щавлева, лимонна, кавова, хлорогенова тощо.