Амарант органічний

Жов.22.2012

Амарант, або щириця (лат. Amar?nthus) – широко поширений рід переважно однорічних трав’янистих рослин з дрібними квітками, зібраними в густі колосоподібні волотисті суцвіття. Відноситься до сімейства Амарантові. Відомо близько 55-65 видів, які ростуть в теплих і помірних областях.

Деякі види амаранту (Amaranthus retroflexus, Amaranthus blitum та інші) – широко поширені бур’яни. Такі види, як Amaranthus caudatus, Amaranthus paniculatus та інші, є найдавнішими зерновими культурами і розводяться в деяких країнах в цій якості. У ряді країн (особливо в Східній Азії) амарант (Amaranthus gangeticus, Amaranthus mangostanus та інші види) культивується як овочева рослина. Види з насичено забарвленим листям і звисаючими суцвіттями (Amaranthus caudatus, Amaranthus hypochondriacus та інші) використовуються в декоративних цілях.

Масло зерен амаранту є, буквально, криницею корисних речовин. Завдяки цьому воно забезпечує загальнооздоровчий, профілактичний і терапевтичний ефект при лікуванні найрізноманітніших захворювань.